Parc Viventra
You can use this form to send a reaction or comment about this project.

Email *


Question / Comment *


Submit

Parc Viventra

Deze terreininrichting is een voorbeeld van de zogenaamde ‘omgekeerde integratie’ van blinden in de maatschappij. Het combigebouw Sonneheerdt, waar brailleboeken worden gemaakt, wordt ruimtelijk verbonden met de woningen van Parc Viventra.

In de integrale buitenruimte zijn functionele voorzieningen ontworpen zoals de ontsluiting, een parkeerplaats en diverse paden. Daarnaast zijn verblijfsplaatsen ontworpen zoals pleinen en tuinen. Deze zijn allemaal voorzien van geleide elementen voor de oriëntatie van blinden en slechtzienden. Een lange as begeleid door water aan de ene zijde en bos aan de andere zijde, leidt bewoners en bezoekers richting een fraai gebied, waar een park ruimte biedt aan de ontmoeting tussen blinden en niet blinden.


Project number: 623

Location: Ermelo

Client: Blindeninstituut Sonneheerdt

Product: Ontwerp buitenruimte

Year: 2003-2004


Brons + Partners Landscape architects - Everwijnstraat 9 - 4101 CE Culemborg The Netherlands - T: (+31)345 534 765 - E info@bronsenpartners.nl - © 2022