Toolbox Functioneel groen
U kunt dit formulier gebruiken om een reactie of opmerking over dit project te versturen.

Email *


Vraag / opmerking *


Verzenden

Toolbox Functioneel groen

Toolbox functioneel groen voor een duurzame stedelijke ontwikkeling

Als kennisontwikkeling binnen het bureau is een toolbox voor functioneel groen opgesteld. Deze toolbox kan worden toegepast bij stedelijke gebiedsontwikkeling. Met deze toolbox wordt inzicht verschaft van het groen aan diverse aspecten, zoals de bijdrage aan een goed klimaat, de invloed op de temperatuur, de vastlegging van CO2 en een gezond milieu, maar ook aan beeldkwaliteit, ecologie, economie en sociale functies. De methodiek is bruikbaar voor steden die de functies van het groen in de stedelijke omgeving willen optimaliseren.

Met de toolbox kunnen de doelstellingen van het groen voor verschillende deelgebieden worden bepaald. Voor elk deelgebied kunnen andere keuzes gemaakt worden door een unieke combinatie. Elke doelstelling kan gerealiseerd worden door verschillende groene bouwstenen. De samenhang van groene bouwstenen, zoals bijvoorbeeld een park, speelplek, solitaire boom, waterloop, daktuin of seizoensbeleving geeft de plek zijn uiteindelijke identiteit.

Door de heldere en beeldende wijze van de toolbox leent deze zich goed als communicatiemiddel voor bewoners en organisaties.


Project nummer: 1202

Product: Toolbox Functioneel groen

Jaar van planvorming: 2012


Brons + Partners Landschapsarchitecten bv - Everwijnstraat 9 - 4101 CE Culemborg - T: (+31)345 534 765 - E info@bronsenpartners.nl - © 2021