Prijsvraag Heetmanplein Den Bosch
U kunt dit formulier gebruiken om een reactie of opmerking over dit project te versturen.

Email *


Vraag / opmerking *


Verzenden

Prijsvraag Heetmanplein Den Bosch

In het kader van de idee�nprijsvraag 'Reset het Heetmanplein', uitgeschreven door het Bosch Architectuur Initiatief in samenwerking met de BNA en de gemeente 's Hertogenbosch heeft Brons + partners een concept ontwerp opgesteld voor het Heetmanplein.

Het Heetmanplein vormt de toegang van Den Bosch, komende uit het zuiden en ligt op de plek van de Middeleeuwse entree naar de vestingstad Den Bosch.

Onze inzending Vesting 'Boven Water' brengt de Geschiedenis van de Vughtse Poort op een eigentijdse wijze tot leven. Door de fundamenten van deze Middeleeuwse entree weer zichtbaar te maken ontstaat er een toegankelijk herkenbare ontmoetingsplek die de entree van de stad markeert en als prettige verblijfsruimte als 'uithangbord' voor Den Bosch fungeert.

Vesting 'Boven Water' vormt met haar twee fonteinen, de nieuwe zichtbare entree van de stad! Het herstellen van het Ravelijn en het opnieuw inrichten van de oevers van de Dieze maakt hier onderdeel van uit.

Het markante waterfront verwelkomt de bezoeker, geeft ruimte voor verpozing, ordent de stedenbouwkundige structuur en legt een toegankelijke link naar de geschiedenis van dit deel van de stad. Welkom!


Project nummer: 1208

Locatie: Den Bosch

Opdrachtgever: Bosch Architectuur Initiatief

Product: Ontwerp Inrichtingsplan

Jaar van planvorming: 2012


Brons + Partners Landschapsarchitecten bv - Everwijnstraat 9 - 4101 CE Culemborg - T: (+31)345 534 765 - E info@bronsenpartners.nl - © 2023