Parc Viventra
U kunt dit formulier gebruiken om een reactie of opmerking over dit project te versturen.

Email *


Vraag / opmerking *


Verzenden

Parc Viventra

Deze terreininrichting is een voorbeeld van de zogenaamde ‘omgekeerde integratie’ van blinden in de maatschappij. Het combigebouw Sonneheerdt, waar brailleboeken worden gemaakt, wordt ruimtelijk verbonden met de woningen van Parc Viventra.

In de integrale buitenruimte zijn functionele voorzieningen ontworpen zoals de ontsluiting, een parkeerplaats en diverse paden. Daarnaast zijn verblijfsplaatsen ontworpen zoals pleinen en tuinen. Deze zijn allemaal voorzien van geleide elementen voor de oriëntatie van blinden en slechtzienden. Een lange as begeleid door water aan de ene zijde en bos aan de andere zijde, leidt bewoners en bezoekers richting een fraai gebied, waar een park ruimte biedt aan de ontmoeting tussen blinden en niet blinden.


Project nummer: 623

Locatie: Ermelo

Opdrachtgever: Blindeninstituut Sonneheerdt

Product: Ontwerp buitenruimte

Jaar van planvorming: 2003-2004


Brons + Partners Landschapsarchitecten bv - Everwijnstraat 9 - 4101 CE Culemborg - T: (+31)345 534 765 - E info@bronsenpartners.nl - © 2019