Ontwerp Kerkplein Rijsenburg
U kunt dit formulier gebruiken om een reactie of opmerking over dit project te versturen.

Email *


Vraag / opmerking *


Verzenden

Ontwerp Kerkplein Rijsenburg

Het kerkplein van Rijsenburg vormt een belangrijk onderdeel van de historische kern van het dorp. Cultuurhistorie, monumentale waarde en eigentijdse functies vormen de bouwstenen vormen voor een 'gewogen' herinrichting van het plein. In opdracht van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, heeft Brons + partners een herinrichtingsvisie en ontwerp voor het kerkplein van Rijsenburg opgesteld.

Uit de geschiedenis van het plein valt te concluderen dat het plein om een eenvoudige inrichting en een heldere structuur vraagt. Het nieuwe ontwerp zorgt ervoor dat het plein zijn eenvoud weer terug krijgt en dat het een ontmoetingsplek wordt waar de voetganger hoofdgebruiker is en de auto's te gast zijn.
De eenvoud komt tot uitdrukking in de geringe hoeveelheid aan materialen. Karakteristieke elementen zoals klinkerbestrating, ijsseltjes, hardstenen paaltjes en een halfverharding vormen de hoofdmaterialen voor het plein.

Momenteel werken we aan de bestektekeningen en het uitwerken van het detail van de hardstenen band. De teksten in deze band vertellen over de geschiedenis van het plein.


Project nummer: 920

Locatie: Driebergen-Rijsenburg

Opdrachtgever: Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Product: Ontwerp

Jaar van planvorming: 2007-2010


Brons + Partners Landschapsarchitecten bv - Everwijnstraat 9 - 4101 CE Culemborg - T: (+31)345 534 765 - E info@bronsenpartners.nl - © 2021