IFLA 2012 Zuid-Afrika
U kunt dit formulier gebruiken om een reactie of opmerking over dit project te versturen.

Email *


Vraag / opmerking *


Verzenden

IFLA 2012 Zuid-Afrika

Landscape in transition
In het kader van het 49e IFLA World Congress in Kaapstad, Zuid Afrika is er een oproep geplaatst om 'abstracts' in te zenden over het thema 'Landscape in transition'. Uit meer dan 400 inzendingen is ondermeer de inzending van Brons+partners landschapsarchitecten gekozen met als titel: Dutch metropolitan approach for a sustainable future. Rudy Brons, Ellen Wilms en studente Flore Bijker zullen in september 2012 deelnemen aan dit Internationale Landschapsarchitecten Congres en het ingebrachte thema presenteren.

Dutch metropolitan approach for a sustainable future
Gezien de groei van de wereldbevolking in de komende decennia en de trek naar de grote steden zullen de Metropolitane steden in de nabije toekomst nog sterk groeien met al hun bijbehorende problematiek. Brons + partners heeft voor het Metropolitane landschap tussen Den Haag en Leiden, kortweg Duin Horst & Weide genoemd, een strategie ontwikkeld voor een duurzame inrichting, toegespitst op de opgaven van de 21e eeuw. Deze strategie is gebaseerd op een langdurig evenwicht tussen authentieke gebiedskwaliteiten, vitale functies en een zich steeds vernieuwende relatie tussen stad en land in zowel sociaal als fysiek opzicht.

Brons + partners plaatst deze Nederlandse benadering in een internationale context van Metropolitane landschappen, waarin het evenwicht tussen de bestaande kwaliteiten, de vitale functies en de relatie tussen stad en land telkens andere behoeften kent en een andere verdeling. Kenmerk van de strategie is dat urbane en rurale gebieden, in samenhang met elkaar, integraal als Metropolitane landschappen ontwikkeld worden. De komende maanden zal de inzending verder worden uitgewerkt.


Project nummer: 1203

Opdrachtgever: IFLA 2012

Product: lezing/artikel

Jaar van planvorming: 2012


Brons + Partners Landschapsarchitecten bv - Everwijnstraat 9 - 4101 CE Culemborg - T: (+31)345 534 765 - E info@bronsenpartners.nl - © 2024