Beplantingsplan A2
U kunt dit formulier gebruiken om een reactie of opmerking over dit project te versturen.

Email *


Vraag / opmerking *


Verzenden

Beplantingsplan A2

Rijkswaterstaat heeft de afgelopen jaren gewerkt aan de verbreding van de A2 tussen Amsterdam en Maarssen. Een onderdeel van deze verbreding vormde de aanleg van beplantingen in de landschapsstroken aan weerszijden van de snelweg, de inrichting rond de aansluitingen en de ecologische stapstenen.

Brons + partners heeft in opdracht van Rijkswaterstaat Utrecht het beplantingsplan opgesteld. Het beplantingsplan plan voorziet in de uitwerking van verschillende ontwerpen met de bijbehorende beplantingskeuze, kwaliteitseisen, technische eisen en plantverbanden.

In 2010 en 2011 is een groot aantal maatregelen uitgevoerd voor de wegverbreding en de bijbehorende inrichting van bermen en aansluitingen. Uniek zijn de moeraseiken, die in de middenberm bij Breukelen zijn aangeplant en verwijzen naar het parklandschap langs de Vecht. Achter het geluidscherm bij Vinkeveen zijn de essenrijen vervangen en aangevuld. Bij de Geuzesloot is bijzondere, brede ecopassage onder het viaduct aangelegd. Het verveningslandschap met een afwisseling van droge legakkers en stroken water loopt hier als het ware onder de weg door.


Project nummer: 910

Locatie: A2 tussen Amsterdam en Maarssen

Opdrachtgever: Rijkswaterstaat, directie Utrecht

Product: Beplantingsplan

Jaar van planvorming: 1998-1999, 2006, 2009-2010


Brons + Partners Landschapsarchitecten bv - Everwijnstraat 9 - 4101 CE Culemborg - T: (+31)345 534 765 - E info@bronsenpartners.nl - © 2023