Beeldkwaliteitplan Stefanushoeve
U kunt dit formulier gebruiken om een reactie of opmerking over dit project te versturen.

Email *


Vraag / opmerking *


Verzenden

Beeldkwaliteitplan Stefanushoeve

Het Beeldkwaliteitplan voor het bedrijventerrein de Stefanushoeve analyseert de landschappelijke ligging en de zichtlijnen op het terrein en stelt ruimtelijke uitgangspunten voor de toekomstige inrichting van het terrein en de vormgeving van de gebouwen.

Door de grootschaligheid van de aanwezige bedrijfshallen en de lichte kleurstelling vormt de Stefanushoeve een opvallend bedrijventerrein in de directe omgeving. Dit in tegenstelling tot de verwachte landelijkheid en kleinschaligheid die bij de beeldkenmerken van dit buitengebied horen. De ruimtelijke uitgangspunten voor het Beeldkwaliteitplan zijn bepaald door de hoofdvorm, het gevelaanzicht, de situering, het kleurgebruik, de materialisatie, reclame uitingen en de verlichting. Inhoudelijk is gekozen voor een sobere vormgeving die aansluit op de schuine daken in het buitengebied. Alleen het nieuwe kantoorgebouw mag enigszins opvallen. Ook wordt diverse beplanting verlangd om het zicht op de grootschalige hallen te breken.


Project nummer: 911

Locatie: Cothen

Opdrachtgever: Gemeente Wijk bij Duurstede

Product: Beeldkwaliteitplan

Jaar van planvorming: 2009


Brons + Partners Landschapsarchitecten bv - Everwijnstraat 9 - 4101 CE Culemborg - T: (+31)345 534 765 - E info@bronsenpartners.nl - © 2019