U kunt dit formulier gebruiken om een reactie of opmerking te geven.

Email *


Vraag / opmerking *


Verzenden

NIEUWS


15-12-2016

Planvoorstel voor natuurbegraafplaats Koningsakker bij gemeente Arnhem goed ontvangen

Abdij Koningsoord ontwikkelt natuurbegraafplaats


Planvoorstel voor natuurbegraafplaats Koningsakker bij gemeente Arnhem goed ontvangen


De ontwikkeling van de natuurbegraafplaats Koningsakker is een uniek project in Europa. De zusters Trappistinnen willen nabij hun abdij Koningsoord te Arnhem een natuurbegraafplaats ontwikkelen. De voormalige maïsakkers gelegen nabij Papendal zullen de komende tijd veranderen in een prachtig natuurgebied, dat open staat voor iedereen.

Met hun leven dat zich grotendeels in de stilte van gebed, aandacht en arbeid afspeelt, zijn de zusters als ‘stille wachters’ bij de begraafplaats betrokken.

Namens Brons+partners is Rudy Brons als landschapsarchitect verantwoordelijk voor de algehele planvorming  en het ontwerp van dit unieke project. Onlangs is de ruimtelijke onderbouwing aan de gemeente Arnhem gepresenteerd met daarin de uiteenzetting van het planinitiatief.

 â€œHet glooiende landschap, de rust en stilte zijn perfecte kwaliteiten om een inspirerend natuurlandschap te ontwerpen, de aanwezigheid van de Abdij maakt het plan extra bijzonder”, aldus Rudy Brons. De komende maanden zal het plan in nauwe samenwerking met de gemeente Arnhem en de belanghebbenden uit de directe omgeving nader worden uitgewerkt.


« terug
Brons + Partners Landschapsarchitecten bv - Everwijnstraat 9 - 4101 CE Culemborg - T: (+31)345 534 765 - E info@bronsenpartners.nl - © 2024