U kunt dit formulier gebruiken om een reactie of opmerking te geven.

Email *


Vraag / opmerking *


Verzenden

NIEUWS


28-10-2013

Opening waterberging Baambrugge

Na vijf jaar planvorming en voorbereiding van de uitvoering is de waterberging nabij Abcoude officieel geopend.


Brons + partners heeft in 2009 advies uitgebracht over de landschappelijke randvoorwaarden voor deze waterberging. Deze randvoorwaarden zijn door landschapsarchitect Ykema uitgewerkt in het gerealiseerde ontwerp.De opening werd verricht met een symbolische maaibeurt door verantwoordelijk bestuurder Pieter Kruiswijk van Waternet. Vervolgens konden de genodigde bewoners en vrijwilligers kiezen tussen een rondwandeling door het gebied of het uitvoeren van een stukje onderhoud. Ellen Wilms van Brons en partners nam de groep mee op stap, waarbij uitleg volgde over de aanleg van de vegetatie, het peilbeheer bij de stuw en het beoogde onderhoud. Verrassingen deden zich voor bij het wegvliegen van de Purperreiger en het aantreffen van braakballen van een kerkuil op de zorgvuldig gekozen robuuste banken.

 De waterberging blijkt haar functie te vervullen en de combinatie met het ontwikkelen van natuurwaarden komt op gang. Ook weten de mensen uit de omgeving het pad rondom te vinden. Wat rest is de overgang naar een goed onderhoud, waardoor de beoogde functies in de toekomst duurzaam gewaarborgd worden. Meer informatie vindt u op de betreffende projectpagina.


« terug
Brons + Partners Landschapsarchitecten bv - Everwijnstraat 9 - 4101 CE Culemborg - T: (+31)345 534 765 - E info@bronsenpartners.nl - © 2024